Hoe was de opening?

[ Overgenomen van JannekeOnderweg.nl ]

Eerst zijn daar uiteraard de vrolijke voorbereidingen. Meel van de molen, broodjes uit de keuken, hartige hapjes en zoete versnaperingen.

In de middag beleefden we dit:

Het doek valt en Jelle legt uit dat deze kaart vrijgegeven is door de universiteit van Wageningen. Een prachtige geluidsabsorberende wand. Wat een goede tip van collega Barbara Steen.

Wethouder Leo Bosland aan het woord:

Links in beeld, naast Jelle: wethouder Leo Bosland die kort iets vertelde over de situatie in Wageningen en de speerpunten van de gemeente. Few Fun Facts: Wageningen heeft 40.000 inwoners waaronder 10.000 studenten, waarvan er 4000 internationale studenten zijn. We houden allemaal van Wageningen!

We houden allemaal van Wageningen

De kaart komt uit 1698 en het leuke is: voor 90 % is de stadsgracht nog in tact. Nog leuker is dat er juist in de laatste weken besloten is dat de stadsgracht weer voor 100 % teruggebracht wordt in de oorspronkelijke vorm. Met een kaartje kun je binnenkort zo weer een rondje om de oude stad lopen en elementen uit het verleden zoeken. Zoals je ziet geeft Jelle graag uitleg.

Commisioner Hannelize Tvedt aan het woord:

Hannelize vertelde het een en ander over de uitkomsten van een onderzoek en hoe mensen in de leeftijdscategorie van 16- 24 door de coronacrisis zijn gekomen. De meesten maken het goed. Maar voor sommigen was het bijzonder zwaar. Daarna haalde ze een stukje uit Ezechiel aan. Een stukje uit een oude tekst uit de Bijbel. Ezechiel krijgt een visioen met een dal vol dorre doodsbeenderen wat er behoorlijk angstaanjagend uitzag. Maar door God’s kracht kwamen ze weer tot leven en het werd een heel leger! Pas maar op;-)

Er is altijd hoop.

Dat is het uitgangspunt van het Leger des Heils.

Opa Jan in gesprek met Elzo Edens (oa) Een hapje en een drankje. Marline met Jamilla die al jaren met studenten werkt.

Het bandje uit het Ecodorp bracht zo hun eigen ontspannen sfeer mee.

Op zaterdag 2 oktober vierden we nog even door met de expositie Hemelbloemen van Jacob Kaptein.

Er was een boekenmarktje en een ontspannen inloop. Wat zijn we verwend! Bloemen, chocola, koffie, en nog meer bloemen!

WerkplekBergstraat.nl is geopend!

Flexworkspace&more staat er met grote letters op het raam. &more geeft ruimte aan wat er verder nog ter tafel komt of kan komen. Rafelige Randjes. Dat past wel.

Kom gerust nog eens aan, voor een werkplek, een pot-luck, een spar gesprek of een kop koffie, wie weet komt er weer een baksel uit de keuken of een boek uit de kelder.

Dromen komen soms uit:

Plannen worden soms werkelijkheid. Niet zomaar door twee mensen. Iedereen die mee heeft geholpen om naar deze dag toe te werken: Ververs, bouwers, tips en raadgevers, steuners en bemoedigers, vaatwassers en afdrogers, bakkers en bloemenbrengers: Hartelijk bedankt!

We hopen dat veel mensen in Wageningen de weg naar deze werkplek blijvend weten te vinden!

Ben je benieuwd wat er nu is gebeurd in de afgelopen maanden? kijk dan hier nog even naar een blog uit april 2021: Wat is jullie plan in Wageningen? (+filmpje op locatie)‘n vriendelijke groet,

Jelle en Janneke Huisman 

Coordinatoren WerkplekBergstraat.nl

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws

Opening 29 september

Na maanden hard werken is het zover: Werkplek Bergstraat gaat open! Een flexwerkplek in het hart van Wageningen, met persoonlijke aandacht en een sociaal hart. Graag willen we je uitnodigen voor de feestelijke opening op woensdag 29 september. De opening loopt van 15:30 tot 17:00 uur.

Woensdag 29 september: Officiële opening

Programma (onder voorbehoud)

15:00 Inloop

15:30 Welkom door Jelle en speech van commissioner Hannelise Tvedt (directeur van Leger des Heils Nederland)

15:50 Openingshandeling door commissioner Hannelise Tvedt en wethouder van Gemeente Wageningen

16:00 Rondleiding door Jelle en Janneke Huisman

16:15 Muziek in de tuin + Tijd voor ontmoeting met een hapje + drankje

Welkom! Registreer hier, dan weten we dat je komt:

Zaterdag 2 oktober: Open Dag

Op zaterdag 2 oktober houden we open huis. Van 10 tot 5 kun je langs komen voor bezichtiging, koffie en iets lekkers. Verder organiseren we een kleine boekenmarkt. Opgave is niet nodig. Welkom!

De koffie staat klaar. Natuurlijk kun je bij ons Fair Trade koffie verwachten van Columbus. Wel zo lekker.

Adres:

Werkplek Bergstraat

Bergstraat 9-A

6701 AB Wageningen

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws

Expositie Hemelbloemen (4-5 sept)

Expositie van Jacob Kaptein ‘s werk. De natuurfoto’s representeren het universum in al haar eenheid en verscheidenheid.

Over dit evenement

		Afbeelding van Hemelbloemen

Techniek:

De foto’s worden gemaakt door middel van meervoudige belichtingen. De sluiter opent en sluit 8 keer, waarbij de camera elke keer 45 graden om zijn middelpunt geroteerd wordt, terwijl de lens op precies hetzelfde focuspunt gericht blijft. Bij elk volgend beeld valt het licht op dezelfde lichtgevoelige plaat, waardoor uiteindelijk 1 foto het resultaat is.


		Afbeelding van Hemelbloemen

Symmetrie:

In de natuur is meestal geen sprake van zuivere symmetrie. Zo ook niet in deze foto’s. Tussen elke keer dat de sensor opnieuw belicht wordt, zit een korte tijd waarin de situatie veranderd: de rivier stroomt verder, de bloem wiegt in de wind, de eend duikt onder water. Ook maak ik de foto uit de hand. De hoekgraad is nooit precies 45 graden. Het resultaat van deze kleine verschillen verrassen mij nog steeds, net zoals in het leven veel gebeurtenissen in patronen verlopen, maar toch elke dag toch net weer even anders zijn.


		Afbeelding van Hemelbloemen

Net zoals de bij geen moeite heeft met het vinden van het midden van de bloem, behoeft het ons geen moeite te kosten om naar het middelpunt getrokken te worden van deze foto’s.


		Afbeelding van Hemelbloemen

Datum en tijd

za, 4 sep. 2021, 09:00 – 18:00

zo, 5 sep. 2021, 09:00 – 18:00

Locatie

Bergstraat 9 A

6701 AB Wageningen

Deze tentoonstelling is onderdeel van Struinen in de Tuinen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws

Cursus Natuurtekenen (18-20 augustus)

Wil jij jezelf drie dagen lang onderdompelen in de natuur? Tijdens deze cursus gaan we tekenen, waarnemen, mediteren en ons laten inspireren door de symbolen uit oude mystieke tradities. Sta je ervoor open om jezelf en de natuur om je heen beter te leren kennen en je te verbinden met de natuur? Dan biedt deze cursus een mooie ontdekkingsreis die je een stapje verder helpt op je creatieve pad.

Cursusleiders:
Reina Kuiper en Judith Huisman

Data:
18, 19 en 20 augustus: nog voldoende plek om je aan te melden!
27, 28 en 29 augustus (niet meer beschikbaar)
Voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen

Download hier de folder met meer informatie.

Interesse? Meld je aan door een mail te sturen

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws

Boek een flexwerkplek in juni

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws

Kom er bij op 4 of 5 mei (+ ontwerp de achtertuin)

76 jaar geleden werd hier op een steenworp afstand het einde van de Tweede Wereld Oorlog getekend. Zoals je in dit filmpje kunt zien is Hotel de Wereld onze over buurman. Wie weet wil je het een en ander combineren: Deze historische straat bezoeken, genieten van de Botanische tuin even verderop en meer over ons plan te weten komen.

Wie weet waai je eens aan in Wageningen op 4 of 5 mei. Welkom!

Klik hier voor een impressie op YouTube. Kijk alleen de eerste tien seconden als je het straatbeeld wilt zien. Bekijk het hele filmpje als je meer over het Bergstraat plan wilt weten.

Het plan voor vier en vijf mei:

Wij zijn op 4 en 5 mei op Bergstraat 9 en als je zin hebt ben je welkom om langs te komen. Er is koffie, thee, fris en iets erbij en je kunt een kijkje komen nemen bij de vorderingen van de inrichting voor de werkplekken. Of even van de rust in de tuin genieten.

  • 4 mei 20.00 uur: Dodenherdenking en het aansteken van een kaars.
  • 5 mei: gewoon inloop

De actie:

Achter het pand ligt een mooie ommuurde tuin met zicht op de Katholieke kerk naast ons. De vraag die wij voor jou hebben is:

Hoe zou jij zo’n soort tuin vorm geven? 

De tuin is vier en halve meter diep en acht meter breed.

Welkom op 4 of 5 mei op Bergstraat 9, lever een tuinplan in en maak kans op een lekkere lunch. Er worden 4 lunches weggegeven.

Je kunt het plan ook ter plekke maken. Er zijn tafels, stoelen en materialen.

  • Tip: we willen zeker tegels wegwippen.
  • Een mooie boom planten op een strategische plek.
  • Beperkt budget is onze sport!
  • Het liefst ook met een paar eetbare planten voor de lunch.
  • Challenge: de tuin is volledig op het noorden.

Kun je niet komen en wil je wel mee doen?

  • Maak dan zelf een tekening. De tuin is ommuurd en vier en halve meter diep en acht meter breed.
  • Stuur je plan met naam met emailadres of telefoonnummer voor 15 mei naar: Janneke Huisman, Bergstraat 9 A, 6701 AB Wageningen of naar janneke@jhnet.nl
  • Kom maar op met je ideeën! Veel plezier met het uitdenken!

p.s. In verband met de corona maatregelen is het wel goed als je laat weten of je wilt komen. Dan kunnen we de boel een beetje reguleren. Reageer hier: janneke@jhnet.nl (Aanwaaien mag ook, maar dan heb je de kans dat er teveel mensen zijn. We werken wel corona proof uiteraard.)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws