Expositie Hemelbloemen (4-5 sept)

Expositie van Jacob Kaptein ‘s werk. De natuurfoto’s representeren het universum in al haar eenheid en verscheidenheid.

Over dit evenement

		Afbeelding van Hemelbloemen

Techniek:

De foto’s worden gemaakt door middel van meervoudige belichtingen. De sluiter opent en sluit 8 keer, waarbij de camera elke keer 45 graden om zijn middelpunt geroteerd wordt, terwijl de lens op precies hetzelfde focuspunt gericht blijft. Bij elk volgend beeld valt het licht op dezelfde lichtgevoelige plaat, waardoor uiteindelijk 1 foto het resultaat is.


		Afbeelding van Hemelbloemen

Symmetrie:

In de natuur is meestal geen sprake van zuivere symmetrie. Zo ook niet in deze foto’s. Tussen elke keer dat de sensor opnieuw belicht wordt, zit een korte tijd waarin de situatie veranderd: de rivier stroomt verder, de bloem wiegt in de wind, de eend duikt onder water. Ook maak ik de foto uit de hand. De hoekgraad is nooit precies 45 graden. Het resultaat van deze kleine verschillen verrassen mij nog steeds, net zoals in het leven veel gebeurtenissen in patronen verlopen, maar toch elke dag toch net weer even anders zijn.


		Afbeelding van Hemelbloemen

Net zoals de bij geen moeite heeft met het vinden van het midden van de bloem, behoeft het ons geen moeite te kosten om naar het middelpunt getrokken te worden van deze foto’s.


		Afbeelding van Hemelbloemen

Datum en tijd

za, 4 sep. 2021, 09:00 – 18:00

zo, 5 sep. 2021, 09:00 – 18:00

Locatie

Bergstraat 9 A

6701 AB Wageningen

Deze tentoonstelling is onderdeel van Struinen in de Tuinen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws