Wij geloven in de buurt

Zoals je hierboven kunt zien hebben we tegenwoordig een echt pr-team die mooie dingen op instagram doet. Via instagram proberen we steeds iets te laten zien van Werkplek Bergstraat. Maar we willen ook iets laten zien van de buurt, van de Bergstraat en van Wageningen. Voor de plaatjes kun je ons volgen op https://www.instagram.com/werkplek.bergstraat/ en voor live ben je dinsdag tot vrijdag welkom op Bergstraat 9a.

Werkplek Bergstraat is een project van het Leger des Heils. We doen dit project omdat we geloven dat het niet goed is als mensen alleen thuis zitten. Maar ook omdat we genieten van de contacten in de buurt. Pas hoorden we nog zo’n mooi verhaal, van bijzondere mensen die zomaar voorbij liepen:

Ze kwam langzaam en voorzichtig naar me toelopen. Haar man schuifelen achter zijn rollator in haar kielzog. “Wij woonden daar!” zei ze en wees naar de kapper en bakkerij. “Hier zat de slagerij en zaterdags ging iedereen de stad in om te drinken. En in de nacht weer terug. En zondags ging iedereen naar de kerk hier tegenover. Wij zagen alles van boven, het was een heerlijke tijd. We zijn vanuit dit huis getrouwd. Ja! 62 jaar geleden! We hebben gezien dat jullie pand gebouwd werd. We hebben de oorlog meegemaakt,” zegt ze er zachtjes en teder achteraan.

Wat een mooi verhaal!

Donutdag

Op 3 juni was het “Donutdag.” Zo’n honderd mensen kwamen langs voor koffie met een lekkere donut. Het was een reuzegezellige dag. Een andere bijzondere dag was 11 juni, de 135ste verjaardag van het Leger des Heils. Wat ooit begon met William en Catherine Booth, twee mensen met visie, groeide uit tot een veelzijdige wereldwijde beweging waar wij een klein onderdeel van zijn.

Vooruitblik

Abonnementen: Wist je dat sommige gasten zo enthousiast zijn dat ze een abonnement nemen? Dan kun je vier keer met korting een plek boeken. Boek hier je werkplek, de eerste dag is gratis.

Vaste momenten: we zijn dinsdag tot vrijdag van 9 tot 5 open (tenzij er een groepsboeking is.) Elke vrijdag is er om 17.00- 19.00 “Open Cafe” met koffie en soep. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig maar wel handig. Tot ziens!

Op zondag 3 juli zijn veel Wageningse lokaties open voor Struinen in de Tuinen. Wij ook en Ties van DroneWageningen laat zijn werk zien. Misschien heb je zijn prachtige dronefotos al voorbij zien komen op social media, dit is je kans om de man achter de foto’s te ontmoeten. Wees welkom!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als nieuws